Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kristen Stewart életrajza

2010.07.13

Születési név: Kristen Jaymes Stewart

Születési idő: 1990. április 9.

Születési hely: Los Angeles,California, USA

Becenév: Kris

Névnap: október 19.

Csillagjegy: kos

Szemszín: zöld 

Magasság: 168 cmÉletrajz:

Kristen 1990. április 9-én született Los Angelesben. Családjával Colorado-ba költözött, de később visszatértek Los Angelesbe. Édesapja John Stewart, tévés producer a Fox csatornánál, édesanyja pedig ausztrál származású forgatókönyvíró. Kristen tehetségére egy iskolai karácsonyi előadáson figyelt fel egy ügynök. Szülei nem támogatták az ötletet,hogy lányukból színésznő legyen, de Kristen-t  érdekelte ez a szakma.

8 évesen kezdett válogatásokra járni és meg is kapta első szerepét A tizenharmadik év című Disney Channel tévé produkcióban. Két évvel később a Birtokviszony című filmben kapott szerepet,majd rá egy évre a Pánikszoba című filmben Jodie Foster cukorbeteg kislányának szerepét sikerült eloroznia Hayden Panatterie elől. Ezzel a filmmel kerültbe Kristen a köztudatba. Ezt követően Dennis Quaid és Sharone Stone lányaként kapott szerepet a Jéghideg otthon című filmben. Első főszerepét 2004-ben Kapd el a kölyköt című filmben kapta. A David Gordon Green által rendezett Áramlat című pszicho-drámája nem került mozikba. 2005-ös Beszélj című filmje sem kapott nagy elismerést. 2005-ös  Zathura: Az űrfogócska című filmje,ami egy varáztslatos társasjátékról szól, szintén nem lett sikeres. 2006-os Kegyetlen faj című filmjében Maya-t játszotta, Doneld Sutherland unokáját, és a főszerepló(Finn) szerelmét. 2007-es Hírnök(The Messengers) című filmben Jess-t, a lázadó kamaszlányt alakította, de a Danny és Oxide Pang által rendezett horror sem aratott nagy sikert. A 2007-es A nők hálójában című filmben Meg Ryan lányát, és a főszereplő Carter Webb(Adam Brody) szerelmét Lucy Hardwicke-ot alakítja. Ugyancsak 2007-ben kapott egy kisebb szerepet az Út a vadonba című kalandfilmben. 2008-ban több filmben is játszott, a What just Happened? című hollywoodi drámában Kristen, Robert De Niro-val, Bruce Willis-sel és Sean Penn-nel forgatott együtt.

Diggi talán legsikeresebb filmje a 2008-ban bemutatott Twilight című romantikus trailer,amiben a főszereplő kamaszlányt Bellát alakítja Robert Pattinson oldalán.

Több filmje is, tervben van,  az Adventureland című filmben Em-et játssza, ez a film már elkészült, 2009-ben mutatják be. A Welcome to the Rileys című filmben Mallory-t játssza,további tervezett filmjei még a  The Runaways, K-11, és a New Moon, Stephenie Meyer könyvsorozatának következő része.

Filmjei:

2009 - The Twilight Saga: New Moon

Bella Swan 

2009 - Kalandpark (Adventureland)

Em 

2008 - What Just Happened

Zoe 

2008 - Alkonyat (Twilight)

Bella Swan 

2007 - A nők hálójában (In the Land of Women)

Lucy Hardwicke 

2007 - Út a vadonba (Into the Wild)

Tracy 

2007 - Hírnök (The Messengers)

Jess 

2005 - Kegyetlen faj (Fierce People)

May 

2005 - Zathura - Az űrfogócska (Zathura)

Lisa 

2004 - Áramlat (Undertow)

Lila 

2004 - Kapd el a kölyköt! (Catch That Kid)

Maddy 

2003 - Jéghideg otthon (Cold Creek Manor)

                                                                                                    Kristen Tilson 

2001 - Pánikszoba (Panic Room)

 

2001 - Birtokviszony (The Safety of Objects) 
                                                                                                     Sam Jenni
1998 - A tizenharmadik év

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.