Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Robert Pattinson életrajza

2010.07.13

 

név: Robert Thomas Pattinson

Foglalkozás: színész, modell és zenész

Született: 1986. május 13.

Születési hely: London

Hajszíne: barna

Szeme: barna

Magasság: 184 cm

Súly: 78 kg 

Csillagjegye: Bika

 

Gyermekkora:

London Barnes negyedében született. Anyja, Claire egy modellügynökségnek dolgozott, apja, Richard veterán autókat importált az USA-ból. Két idősebb nővére van, a három évvel idősebb Lizzy, aki énekesnő és dalszövegíró, valamint az öt évvel idősebb Victoria, aki reklámkészítéssel foglalkozik. Pattinson a Tower House School és a Harrodian School iskolákba járt, már hatévesen szerepelt iskolai színházi produkciókban. 15 évesen csatlakozott a Barnes Theatre Company színtársulathoz. Thornton Wilder Our Town című darabjában látta meg egy ügynök, így indult el filmes karrierje.

Magánélete:

2008-ban és 2009-ben a People magazin a világ legszexisebb férfijai közé sorolta, 2010-ben pedig bekerült a People A világ legszebb emberei listájába is. 2009-ben a Glamour magazin felmérése szerint a világ legszexisebb férfijának választották az olvasók.] A GQ magazin Nagy-Britannia legjobban öltözött férfijának nevezte. 18 millió dolláros gázsijának köszönhetően bekerült a legjobban fizetett hollywoodi színészek közé. 2010-ben a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta.

Robert Pattinson viaszszobra a londoni és a New York-i Madame Tussauds-múzeumban is megtekinthető.

Pattinson jótékonysági eseményeken is részt vesz, 2009 decemberében egy aláírt gitárt ajánlott fel, 2010 januárjában pedig a haiti földrengés áldozatainak megsegítésére rendezett Hope for Haiti Now: A Global Benefit for Earthquake Relief című televíziós műsorban is részt vett, ahol a telefonos felajánlásokat hírességek fogadták.

Pályafutása:

Modellkedés:

Pattinson 12 éves korában kezdett el modellkedéssel foglalkozni, de mindösszesen négy évet töltött a fényképezőgépek lencséje előtt, és a színész maga „sikertelennek” nevezte ilyen irányú törekvéseit. Ezt a sikertelenséget annak tulajdonította, hogy míg serdülőkorában csaknem lányos külsővel rendelkezett, ami akkoriban felkapott volt a modellügynökségek körében, férfiasabbá válása után már nem kapott többé munkát.

2007-ben Pattinson volt az arca a Hackett divatcég kampányának.

Filmek:

Első filmes szerepe a német A gyűrű átka című filmben volt, Giselher szerepében. 2004-ben a Hiúság vására című filmben is feltűnt, de jelenetét kivágták, csak a DVD változaton látható.

2005-ben megkapta Cedric Diggory szerepét a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben, alakításáért a The Times a „jövő brit sztárjának” nevezte. Több kritikus is az új Jude Lawként kezdte emlegetni.

2008-ban megkapta Edward Cullen szerepét az Alkonyat című filmben. 3000 ember közül választották ki Edward szerepére, bár Pattinson úgy nyilatkozott, hogy a meghallgatás során attól tartott, nem lesz képes azt a „tökéletességet” nyújtani, amit a szereplőtől elvártak. A két folytatásban, az Alkonyat – Újholdban és a 2010. június 30-án mozikba kerülő Alkonyat – Napfogyatkozásban is ő alakítja a vámpír Edwardot.

2008-ban a Little Ashes című filmben Salvador Dalí katalán szürrealista festőművészt formálja meg. Szerepelt a How To Be és az Emlékezz rám című filmekben (utóbbinak producere is volt), valamint a The Summer House című rövidfilmben.

2009-ben Pattinson a 81. Oscar-gála egyik díjátadója volt.

2009. november 10-én a Revolver Entertainment Robsessed címmel DVD-t jelentett meg, mely a színész életével és népszerűségével foglalkozik. 10 millió fontos keresetével a The Daily Telegraph a tíz legjobban kereső színész közé sorolta Pattinsont.

Pattinson Georges Duroy-t alakítja a Guy de Maupassant 1885-ös azonos című regénye alapján készülő, 2011-ben mozikba kerülő Bel Ami című filmben,melyet többek között Budapesten is forgattak. Ugyancsak 2011-re tervezik a Water for Elephants című film bemutatóját, melyben Christoph Waltz és Reese Witherspoon lesz a partnere.

Zene:

Pattinson gitározik és zongorázik, zeneszerzéssel is foglalkozik. Az Alkonyat című film zenéjében is közreműködött, a Never Think című dalt Sam Bradleyvel közösen írta és ő is énekli, valamint a Let Me Sign című dalt is ő énekelte fel a filmzenei albumra. Catherine Hardwicke a film egyik első vágásakor adta hozzá a dalokat a filmzenéhez Pattinson tudta nélkül, aki később beleegyezett, hogy a dalok szerepeljenek a filmben is, ne csak az albumon.A How To Be című film zenei albumán három olyan dal van, amit Pattinson ad elő, mindhármat Joe Hastings írta.

Pattinson úgy nyilatkozott, hogy a a filmzenéken kívül sosem voltak más felvételei, de klubokban már korábban is fellépett. 2008-ban a Bad Girls nevű együttessel is fellépett.

Filmjei:

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

mnjrdfm

(hnnjs, 2011.02.10 14:51)

aha...szóval te ezt a fogalmazást július 13-án írtad. ami azt jelenti hogy a 78 kg azóta lehet 80 vagy 85kg, vagy csak 78,5 kg a lényeg hogy ha ijet irsz bele, akkor legalább hónaponként újísd am nagyon gáz az oldal :S